The Year of 2050

“Watch your back, Shoot straight. Conserve ammo. And never, ever, cut a deal with a dragon”
-Street Proverb

shadowrun-art1.jpg

Gränsen mellan teknologi och mänskligt kött började suddas ut under tidiga 2000 talet. Att föra samman sinnet med datorer var bara det första steget. Implantat som “Jack up” reflexer och cybonetiska delar följde strax därefter. Sedan kom uppvaknandet, The Awakening. En tretusenårig dvala utav magisk energi vaknande upp och magi återvände tillbaks till världen. Alver, dvärgar, orcher och troll blev sina sanna former ifrån sina mänskliga skal.

Årtionden som följde efter the Awakening var år utav problem. Panik och kaos, som om apokalyptens fyra ryttare red över jorden. Primitiva kulturer som höll kvar sin mystiska bakgrund började använda magier emot de stora nationerna som sedan länge har förtryckt dem. Det globala stora telekommunikationsnätverket kollapsade under attacken utav ett mysteriskt datavirus. Atombomber avfyrades men misslyckades att detonera. Drakar flög över himmeln. Epidemier och pester sprids över jordens alla hörn. Krockar mellan de nyliga uppvaknade raserna och resterande av mänskligheten blev allt vanligare. Den centrala makten kollapsar och världen börjar en spiral neråt till oändligt svart mörker.

Men mänskligheten och dess like är hjärtliga djur. Ut ifrån desperation och anarki började ordning åter komma. Cyberteknologi förstörde det sista utav dataviruset och ersatte det gamla telekommunikationsnätverket med vad som idag kom att kallas för the Matrix. Nya nationer av Amerikanska indianer, alver, orcher och dvärgar bildas. Megastäder, enorma i sin storlek och täcker hela landskap byggs. Centrala myndigheter ersätts med megakorperationer som sätter lagen i sina egna händer. Folket som accepterar deras nya liv blir beskyddade. De utstötta, oliktänkande och rebeller blir utnyttjade och missbehandlade, som det alltid varit mellan de svaga och de kraftfulla sen tidens början.

I världen 2050, megastäderna är monster som kastar en stor skugga. Som shadowrunner så bor du i dessa skuggor, mellan de gigantiska företagsskyskrapornas byggnader. När megakorperationerna behöver något men inte vill smutsa ner sina egna händer, så är det en Shadowrunner de behöver och det är du. Även om din exsistens inte är erkänd av någon myndighet eller företags databas så är förfrågan efter era tjänster höga. Du är kanske en Decker, glider mellan databaserna under företagets matrixsstruktur för att hämta den data som dom trodde var skyddade. Eller så är du kanske en Street Samurai, en legosoldat vars skicklighet inom strid och reflexter gör dig till den bästa stadsjägaren. Kanske en Mage, kunskapare utav den uråldriga gåvan, förmågan att bära och skapa magiska energier som flödar nu runt jorden. Det är exakt den typen av krafter som behövs om du vill bli inhyrd och skapa karriär som Shadowrunner…

The Year of 2050

Into the Shadows TommieLofgren