Dr. Kaine (DÖD)

Description:
Bio:

Dr. Kaine är en respektabel matrixforskare för Aztechnology och vunnit flera priser för sin forskning och utveckling av Matrix. Han var en av de ledande forskarna när det gällde bygga upp nya Matrix nätet efter internet-kraschen.

Dr. Kaine samarbetade med Linus Thompson med att utforska medvetande och kopplingen om rykterna att folks medvetande var kvar i Matrix. De tillsammans lyckades återskapa tekniken för att ladda upp sitt medvetande i maskiner. Linus ville använda metoden för att rädda de själar som var fast i Matrix, medan Dr. Kaine sålde sig till Ares.

När Linus fick reda på detta, blev han rasande och försökte stoppa forskningen. Dr. Kaine med hjälp av Ares kidnappade Linus och uppladdade hans medvetande i en stridsmaskin som ett bevis för megakorperationen att detta kunde genomföras, samt utföra tester om det gick att programmera om ett medvetande då det princip ändå var ettor och nollor.

Forskningen stoppades när en grupp med Shadowrunners stormade in och Dr. Kaine han frigöra Linus ifrån sitt digitala fängelse och släppa medvetandet fri för att be om hjälp innan han själv blev dödad i attacken.

Dr. Kaine (DÖD)

Into the Shadows TommieLofgren