Into the Shadows

The Dark Escape - Del 1
Handfull med nuyens

Uppdraget
Doria Gray ringer Shadowrunner teamet och säger att en av hennes vänner, Liza Stein, har problem och hon tänkte på dem i första hand som kunde hjälpa henne. Teamet beger sig till Liza Steins klinik brevid Big Rhino i downtown. Hon berättar att hon jobbar med att smuggla in skattefri och tullfri medicin till Seattle för Orc Underground för de behövande. Men den senaste lasten av medicin är försvunnen under transporten över indianrikerna och hon vill anlita Shadowrunners för att försöka ta lasten tillbaks.

De kommer överrens att de får 8000 nuyens per person och för varje dag som går så minskas priset med 600 nuyen, för de är inte beroende av medicin lasten innan nästa dyker upp.

Research
Det visar sig att Zacatzs smugglarkontakt Lorenzo är bakom smugglingen av godset och är just nu i Seattle för sköta del ärenden. De möter upp honom och diskuterar, det visar sig att 50% av lastbilsytan var köpt utav en okänd person i Matrix iklädd i en räv med riddarrustning. Pengarna var för mycket för att ställa för mycket frågor, så Lorenzo bara accepterade detta.

Lorenzo bryr sig inte så mycket om lasten, då sådant här händer när man försöker smuggla över indianrikerna. Han tänkte inte lägga så mycket energi bakom det hela men inväntar att hans kontakt ska kontakta honom för att lösa den diskussionen.

Lorenzo berättar att förarnas namn är Deckard och John, en orch och troll. Och att lastbilen försvann mellan Cascade Crow och Cascade Ork.

Efter mötet så beger sig gruppen tillbaks till Wraith lägenhet och försökte hitta något på matrixet om händelsen men ingenting, och räv med rustning är för vanlig avatar för leda någonvart. Wraith tar sin smugglarkontakt för att smuggla över deras vapen förbi tullen och de fixar samt ordnar för att börja bege sig till tullen för att ta sig över till Salish-Shidhe.

View
S1E2 Down the Rabbit hole - del 3
Ghost in the Machine

The Ghost
Dr. Kaine utbrister “Hjälp mig Linus!” och den stora tanken vaknar till liv. Boomfist vrider snabbt nacken utav Dr. Kaine, men både Boomfist och Zacatz knockas medvetslösa utav tankens kanonpipa. Gruppen försöker kommunicera med Linus men det verkar inte lyssna. Wraith inser att stridsvagnen är en helt ny modell och designen är ganska troligt att den är ifrån Ares.

Stridsvagnen sätter sedan igång fart och åker ut – rycker ut alla dess kablar som den är inkopplad i, men inte innan både Crow och Jaws hinner hoppa på stridsvagnen innan den åker iväg medan Wraith springer iväg för hämta sin bil.

Stridsvagnen kör iväg och verkar inte veta vart den ska, men svänger sedan emot de stora vägarna. Wraith plockar upp Boomfist och Zacatz samt alla hårddiskar hon kan hitta innan hon jagar rätt på stridsvagnen.

Stridsvagnen kör upp på motorvägen. Trots misslyckades försök att stoppa stridsvagnen så hoppar Crow och Jaws av stridsvagnen och blir upphämtade utav Wraith i hennes bil. De följer efter en stund men inser snart att både Ares, Lonestar och andra har skickat helikoptar för stoppa den vilda stridsvagnen.

Ett nyhetsteam rapporterar händelserna och det ser ut som stridsvagnen åker direkt emot Council Island men sändningarna avbryts väldigt snabbt, och helikopterna öppnar eld på stridsvagnen. Stridsvagnen flyger av motorvägen och gruppen backar undan för att skippa all heat som berör målet.

The Shell
De samlar hos Boomfist och lägger in honom och Zacatz ner samtidigt som de diskuterar vad som ska göras härnäst. Wraith börjar kolla igenom alla hårddiskar och kommer fram till följande.

En är Dr.Kaines privata hårddisk, 20 hårddiskar är nya hårddiskar för simulera Matrix värld och 20 andra är gamla ifrån 2000 talet för simulera internet (med tillhörande superviruset som tog ner internet). De hittar anteckningar att Linus kidnappades för fem dagar sedan och sedan sattes in i stridsvagnen i vad som verkar vara människa i en maskin. Dr. Kaine och Linus verkat arbetat tillsammans i 5 år, så de har känt varandra ett tag.

De följer via Matrix vad som händer med stridsvagnen och den verkar bege sig söderut. Wraith försöker nå Inari “Kit” Okami utan någon som helst resultat.

Crow är orolig att få tillbaks sin motorcykel och drar snabbt tillbaks till garaget, och finner att Ares har spärrat av området. Crow inser att motorcykeln är borta och inser att Ares har tagit in den och tillsammans hans kvarglömda gevär så kan de kanske spåra honom.

Death
Vid midnatt så finner Wraith att stridsvagnen har blivit stoppad och så gott som söndersprängd. Wraith känner det som huset i närheten utav Edward Thompsson, och området är spärrad utav Knight Errant och Aztechnology. Stridsvagnen är på Aztechnologys område, och de är inte särskilt glada att ha ett militärt vapen på sina marker.

Wraith lyckas få tag på Kit och bestämmer möte på Lesters Redemption, gruppen beger sig dit. Det är mitt i natten och det är full med aktivetet, och de blir insläppta utav Eric, en dvärg som jobbar på platsen.

Men på vägen in så blir både Crow och Wraith uppringda av Flora Jefferson som frågar ut dem angående händelserna med stridvagnen och tror dom har en koppling som de båda förnekar. Flora säger hon ringer nästa dag så de kan prata mer.

Väl inne i Lesters Redemption så blir Kit utskälld av hennes chef för att skjuta på showen. Bråket blir snabbt avbrytet då gruppen kommer in. Wraith berättar situationen och Kit nickar för sedan erbjuda dem betalningen, de har gjort vad de skulle och hittat Linus. De accepterar betalningen och Wraith inser när hon plockar upp ritningarna på fordonet att Linus kanske fortfarande lever. Wraith, Jaws och Crow får ett VIP-bås där de sedan diskuterar och kollar mer i datan.

De finner att Dr. Kaine och Linus tillsammans utforskade om Matrixspöken och att Dr. Kaine trots jobbat för Aztechnology tänkte sälja deras forskning till Ares – någonting som Linus var emot vilket gjorde att Dr. Kaine kidnappade honom och gjorde det slutgiltiga tester med Linus som försökperson. Dr. Kaine lyckades skapa ett Matrixspöke med Linus där Linus medvetande kopplades upp till maskinen, och sedan har Dr. Kaine försök programmera om Linus medvetande under de senaste fem dagarna för skapa ultimata stridsmaskinen.

Gruppen inser att fallet är avklarat och avslutar kvällen.

Down the rabbit hole
Gruppen möter upp reportern Flora Jefferson, som berättar att hon är på deras sida och är intresserad av alla berättelser som de kan berätta för att avslöja korruption. Flora berättar hon har Crows motorcykel och Crow andas ut. Hon säger att hon förstår att de inte delar med sig allt och accepterar detta, men önskar framtida samarbete. Hon avslöjar hon listade ut deras anknytning till detta tack vore fordonskameror till brottsplatsen.

Wraith kopierar datan och ger sedan Dr.Kaines hårddisk till M_H (MadHatter) genom ett StufferShack dropbox.

Wraith säljer sedan sin kopia av datan till sin blackmarket dealer Marcella Azzini, vilket är mer eller mindre data för att kunna tillverka matrixspöken på egen hand. Marcella köper det snabbt utan att tveka, verkar nästan för intresserad, och förstör sedan snabbt som tusan. Hon frågar om någon mer har datan, vilket Wraith säger att en decker vid namn Mad Hatter besitter – hon svarar med att ifall det Wraith stämmer så skulle man kunna skapa ett nytt virus som skulle kunna döda matrixet och tvinga alla bli Matrixspöken. Marcella säger hon måste iväg och ringa ett par samtal..

Samtidigt kommer Damien Knight, en av de största ägarna av Knight Errant och berättar att gårdagens händelser med stridsvagnen var resultatet utav terrorister och Knight Errant kommer göra undersökning samt öka samarbete med de andra säkerhetsbolagen för att göra staden mycket mer säkrare emot dessa individer…

View
S1E2 Down the Rabbit hole - del 2
Drapperiet är dragen

Mötet med MH
Shadowrunners beger sig till M_H (MadHatter)s lägenhet och konfronteras att hans lägenhet är uppsatt till fika med ett par dockor, och han själv i en tridvideo display.

Han redan upptäckt teamet tack av sitt säkerhetssystem och presenterar detta öppet. MH förhindrar dem att gå en trappa upp och försöker få reda på vilka de är. Wraith försöker hacka sig in men förlorar hackerstriden med MH.

Efter ett kort samtal så avslöjar att MH står för MadHatter och han är villig hjälpa dem att hitta Linus Thompson i utbyte att få data ifrån Dr. Kaines hårddisk. De accepterar detta och får ett namn, Dr. Kaine, innan MH varnar dem att de borde lämna lägenheten och han aktiverar sitt förstörelseprogram.

Dr. Kaine footwork
Sökning så finner de att Dr. Kaine är en av ledande Matrixforskare hos Aztechnology och arbetar aktivt med utvecklingen utav Matrix. De får också reda på ett rykte att han har en otrolig facination över matrixspöken, de medvetanden som sägs finnas i matrix. Dr.Kaine har dessutom inte senaste månaden dykt upp på jobbet.

Dr. Kaine har dessutom på sitt namn tre stycken platser som hans namn står för, två olika lägenheter och ett garage i Renton.

Garaget i Renton
Shadowrunnerna åker till garaget och upptäcker att Knight Errant är säkerhetsstyrka, vilket konfunderar att Dr. Kaine som Aztechnology har anlitat ett Ares företag.

En magisk barriär täcker området vilket ställer till problem, och när Wraith skjuter en grappling hook för ta sig över så upptäcks detta utav en spirit som varnar säkerhetsteamet. Boomfist ser tillfället för anfall och kastar en granat som startar igång att alla öppnar eld emot Knight Errant.

Utan större skador lyckas teamet få ner sex stycken utav säkerhetsstyrkan och de tar sig in i byggnaden där Dr. Kaine står vid en dator som sin tur är inkopplad till en stridsvagn och så fort Shadowrunnerna stormar in så ger han och räcker upp händerna.

Boomfist och Crow trycker ner han på golvet vilket får Dr. Kaine drabba av panik och utropar “Linus, hjälp mig!” och stridsvagnen vaknar till liv.

View
S1E2 Down the Rabbit hole
Det mystiska försvinnandet

Uppdraget
Inari “Kit” Okami kallar Shadowrungruppen åter igen till uppdrag Januari 2051 för att få hjälp med ett personligt uppdrag.

Hon berättar att Edward Thompson, en god vän till henne, har fått sin bror Linus försvunnen och önskar att de ska hitta Linus. Efter förhandling så kommer de överens om följande deal.

300 nuyen per dags arbete.
2000 nuyen om de kan berätta vart Linus bevinner sig
5000 nuyen om de för Linus tillbaks hem till Edward.
5000 nuyen om de löser detta inom 5 dagar.

Research
Edward Thompson är en enkel familjefar i stereotypisk medelklass. Har en fru vid namn Lisa och två barn. Edward besökte nattklubben Lesters Redemption där Kit jobbade gårdagen, vilket var så Kit fick reda på problemet.

Linus Thompson däremot jobbar som mjukvaroprogrammerare som Senior programmerare för företaget SaTech. I SaTech så har han stort förtroende och leder utvecklingen utav ny mjukvara utav industeriella maskiner och program. Linus är aktiv inom diverse olika programmeringskommunites där han utvecklar små och roliga programvaror i “demo” form. Exempelvis dansande robotdamsugare, blinkande kylskåp och så vidare. Linus verkar dagarna innan försvinnandet blivit kontaktad utav en person som utger sig vara “MH”.

SaTech är ett AA-företag som har affärsverksamheter med några av Ares dotterbolag men även gjort jobb för andra megakoorperationerna.

Försvinnandet har rapporterats till Lonestar och en liten sidnotis i olika medier har gjorts.

Hemma hos familjen Thompson
Shadowrunners beger sig till Edward Thompson där de tar kontakt med honom. Edward är förvånad över höra att de är ifrån Kit och knappt vet vem det är förän de beskriver nattklubben. Edward berättar att han var bara där och drack lite för stilla sin oro över sin brors försvinnande och minns Kit bara genom ansikte men inte namn, de utbytte ögonkontakt men han säger att han aldrig pratat med henne.

Edward berättar att de upptäckte hans brors försvinnande för två dagar sedan då han inte dök upp till jobbet. SaTech ringde då honom och undrade vart han befann sig, vilket gjorde Edward orolig och ringde Lonestar som just nu håller på med en utredning.

Zacatz använder sin magi för mindproba Edward och övertyga honom att han pratar med Linus ande, genom sin bluff lyckas han lura Edward på 1000 nuyen för fungera som medium. Även läser av hans tankar och känslor för få mer information.

Edward och Linus är nära och de hörs mellan 2-4 gånger per månad, senast de sågs var vid julen och då verkade Linus mer stressad än vanligt. Tydligen var det två stora projekt i görningen vilket tog upp Linus tid, vilket var det Edward mindes då han försökt få Linus börja dejta igen efter fyra års singelliv.

Edward visste inte annars så mycket om Linus professionella liv, lite för att han kände sig så dåligt insatt i hans verksamhet och kunde inte svara på vad det var för projekt han jobbade med.

Åka till Linus lägenhet
Shadowrunnergruppen åker till Linus lägenhet där de genom Zacatz magi maskerar sig som kommisarier för utreda hans lägenhet. Boomfist försöker sparka in dörren som lockar uppmärksamhet vilket gör att gruppen måste agera snabbt i lägenheten.

Det visar sig att LoneStars har tagit all elektronisk utrustning som kan vara bevismaterial såsom dator, paddor och annat. De hittar dock lite fickpengar och andra värdefulla saker men de mest konkreta datan verkar vara hos Lonestars.

Gruppen smiter ifrån och börjar diskutera nästa steg.

Mysteriska MH
De funderar hur de ska komma åt bevismaterialet ifrån LoneStars och funderar på olika vinklar hur de ska göra men kommer inte på något direkt idé. Då de inte heller vet exakt vilka bevismaterial som tagits funderar de på köpa ut en bevislista över fallet ifrån korrupt LoneStar snut.

De funderar på en annan vinkel som inte är lika farlig. MH har stalkat Linus, vilket Wraith börjar göra en sökning. MH visar sig vara en pro-matrix värld och tagit kontakt med många olika utvecklare, och med Linus för senast 7 dagar sedan för diskutera möjligheter. Wraith efter tolv timmar spårar MHs adress tack vore IP-adressen.

Kanske MH har svar.

View
S1E1 part 4 Into the Shadows
Avrundningen

Frågor och svar
BTL-videon var sista pusselbiten för gruppen och de började försöka pussla ihop allt. Inari “Kit” Okami anställer en ny rigger, Red One, för hjälpa gruppen ifall mer problem dyker upp.

Med hjälp av hackning, greppa tag om tyska Shadowlands och även egna Shadowlands börjar de få svar på allt ihop.

Fizzo fick tag på BTL-videon över ett Shadowrun-team som blir lurad av en fälla utav Twoface. Twoface visar sig vara Andreas von Kessen, och genom sitt alias har han affärsverksamhet med Yakuzan, rättare sagt “The Dragon”. Det som händer i BTL-videon verkar överensstämma med texten ifrån Into the Shadows, vilket kunde ha lockat till att Von Kessen plötsligt tvingades till handling.

Dessutom verkar Andreas von Kessen anlitat både kidnappningen utav Stella Rosenberg och Shadowrun teamet som attackerade gruppen. Genom att fejka kidnappningen av Stella så hoppades Andreas von Kessen att Stella skulle leda dem till Doria Gray för sedan tysta ner henne. Men så fort Von Kessen fick höra att Stella var Doria, så satte han igång attacken på gruppen.

Hur Fizzo kom över datan och varför han valde att skriva med det i texten för att sätta Doria Gray i problem var fortfarande ett frågetecken. Även hur de skulle få tag på Von Kessen.

De lyckas ringa upp Von Kessen och hotar honom, vilket får honom att bita ihop. Gruppen får höra att han är på en flygplats vilket dom snabbt inser att han är påväg till Seattle, och får reda på genom kontakter att det är troligen för att personligen prata en lösning med The Dragon.

Fizzos lägenhet
Gruppen åker snabb vända till Fizzos lägenhet och hittar hackaren död vid sin dator. Hans jack är sönderbränd, vilket är antagligen Black IC som orsakat detta. De hittar mer bevis över hans facinationer av superhjältar och även sin facination över Doria Gray. Några kladdade papper om att hans plan var rädda Doria Gray ifrån TwoFace, likt som en superhjälte, berättar något löst motiv varför han satte henne i problem.

De upptäcker också att Fizzo hittade BTL-videon genom Doria Grays liveuppträdander dolt i Matrixkoden. Helt enkelt så smugglade Andreas von Kessen all sin BTL-data genom livesändningarna till sina kontakter och hans managerarbete var en front för hans illegala verksamhet.

Mötet med The Dragon
Tack vare Wraith kontakt med Yakuzan lyckas de stämma möte med The Dragon. Han tar emot dem i sin villa och mötet är kortfattat. The Dragon håller med om att Von Kessen håller på tappa kontroll över sin verksamhet. I utbyte emot tystnad och att de aktivt inte motarbetar Yakuzas planer så släpper The Dragon beskyddet ifrån Von Kessen och förlåter Shadowrunners agerande emot Yakuzan.

Avrättningen
Wraith tillsammans med Jaws springer till flygplatsen och Von Kessen hinner inte sätta sig i en taxi innan en sniperkula ifrån Wraith dödar honom.

Epilogen
Doria Gray är nu i säkerhet och kan fortsätta sin karriär och knyter ny managerkontrakt med Black and White Entertainment med hjälp utav Tina White.

Doria Grays karriär får makant en legendarisk status, att komma tillbaks ifrån de döda och dessutom konspirationsteorier om Von Kessens död gör att många riktar ögonen emot matrixartisten.

View
S1E1 part 3 Into the Shadows
Överfallet och nya uppdragsgivaren

Överfallet
Plötsligt blir Doria Gray (även känd som Stella Rosenberg), Jaws, Wraith, Crow och Zacatz överfallen utav en annat Shadowrun team. De identiferade en sniper, magiker, decker och streetsamurai och lyckades få död på snipern och Streetsamuraien medans de andra två hann springa iväg.

Snabbt rörde sig gruppen ifrån platsen till ett hotell inne i Redmond Barrens.

Informationssökningen
Väl till hotellet får Doria Gray ett nytt meddelande ifrån en hackerpolare, Andreas von Kessen har annonserat Doria Grays död direkt efter stridens händelser, vilket får gruppen starkt tro att Andreas von Kessen ligger bakom attacken.

Det mystiska meddelandet ifrån Frizzo (DÖD) till Doria Gray behövde lösas men också försöka hitta Mr Smidth som inte betalat dem. Doria Gray erbjöd sig att betala dem för hon ville veta vad som egentligen händer, varför blev hon plötsligt ett mål och varför just nu. 15.000 nuyen till varje person betalar hon, allt i förskott, för att få hjälp med detta.

Spelargruppen efter mycket kopplar att meddelandet syftar till den nya låt Into the Shadows som Doria Gray har släppt som visar sig att Frizzo har skrivit. De hittar också i mailet en annan version utav texten. Frizzos text jämnförs med orginalet för komma underfund med vad Fizzo egentligen vill.

De får först meningen “Secret heroes of Secrets” vilket Wraith upptäcker är ett superhjältediskussionsforum. Med hjälp utav bibelkod på 5 får de namnet “Ritter” som är Fizzos lösenord till hans användare. Wraith loggar sig in på Fizzos användare i Matrix och hittar en skattkista som han hackar upp för hitta en BTL video fil.

BTL videofilen
Jaws tittar på filen och ser hur ett shadowrun team har blivit lurad in i en fälla och där innan FOV karaktären dör utropar “Jävla twoface, han har lurat oss!” och de alla blir brutalt slaktade. Twoface kopplas också till Into the Shadows texten.

Det dyker genast upp mer frågor, men den största är ifall gruppen ska bege sig till Berlin för jaga rätt på Andreas von Kessen för utkräva hämnd.

View
S1E1 part 2 Into the Shadows
Kapitel 2 - Stella Rosenbergs räddning

Dvärgen Boomfist fick plötsligt meddelande på sin comlink och behövde göra andra ärenden.

Recon
Medan bilen åkte emot kyrkan och flygplatsen åkte Zacatz in i andeplanet och kollade området. Han fann kidnapparna på flygplatsen i en lagerutrymme och åtta stycken bevakade Stella Rosenberg som var fastbunden i rummets mitt. Ingen magiker och majoriten hade cybonetiska delar och var väl beväpnande.

Gruppen åkte till platsen och Wraith hackade de två kamerorna som fanns i byggnaden innan de ställde sig i position. Wraith ställde sig emot lagerhusets huvudentre, Crow och Jaws ställde sig på baksidan medan Zacatz flög upp på taket. På Wraith kommando så satte de igång och öppnade eld.

Striden
Wraith gav eld in emot lagerlokalen och fick snabbt ner två stycken. Crow bröt upp bakdörren och med sprutande eld stormade in i närstrid innan han slet snabbt stycken utav två andra. Jaws hoppade mellan skydden innan hon hamnade i närstrid med tre stycken och undvek kulor för snabbt blocka ner en. Zacatz ifrån taket gjorde Stella Rosenberg osynlig och förvrängde en kidnappares sinne så den började öppna eld på sina egna.

Så fort Crow blev klar med sina två gick han tillsammans med Jaws för att slåss i närstrid med de resterande. Zacatz använde sin magi åter igen att kasta en låda i en person huvud och lyfte upp Stella Rosenberg till taket så hon inte skulle komma till skada. Eldgivningen som flög över rummet lyckades träffa Jaws i bröstet och hon tog ordentligt i skada.

En av kidnapparna försökte fly medan de sista snabbt nergjordes, vilket Wraith avslutade snabbt med sina monowhips.

Striden blev snabbt över efter knappt 12 sekunder. Dom verkade vara street thugs med tanke på deras utstyrsel och var dåligt förberedda emot ett Shadowrun team.

Efter striden
Stella Rosenberg var otroligt skakad och berättade att de frågade efter Doria Gray och berättade att hon uppfattade vad dom hette i lokalen men visste inte så mycket mer. Hon ville veta vem som hade anlitat gruppen och sen accepterade hon deras befriare.

Gruppen samlade ihop lite grejer som de kunde hitta ifrån det nergjorda gänget, comlinks, lite vapen och så inget mer innan de bestämde sig att röra därifrån och lämna Stella Rosenberg vid hennes hem som det var sagt.

Komplikationer
19:00 så får de kontakt med Schmit som berättar att det skett kommit ett problem. Den person som misstänk vara bakom kidnappningen, en utav Doria Grays stalkers, är otroligt aktiv och han är orolig. Han vill att Stella och Doria samlas hemma hos Stella så han kan utföra en extraction och ber gruppen försvara henne tills de båda är samlade för 5000 nuyen extra per skalle. Gruppen accepterar även om Zacatz är otroligt misstänktstam att återvända till Stella Rosenbergs hem.

Stella Rosenbergs hem
De tänker förvara Stella osynlig i garaget men hon behöver nå sin komlink för kontakta Doria säger hon. De går upp i lägenheten medan Wraith sätter sig på taket för att bevaka området omkring och skydda dem. Crow och Jaws sätter sig i köket och tar frikostligt i sig lite av Stellas mat, samtidigt som Stella och Zacatz går in i sovrummet till hennes comlink.

Ett meddelande flashar till och hon läser det tyst för sig själv för sedan bli helt stel. Zacatz anar oråd och intygar att dom vill henne inget illa och Stella litar på alven.

Hon visar ett email ifrån Fizzo som antyder att hennes vän är död. Hon berättar att hon är Doria Gray och Stella Rosenberg är bara en täckmantel. Fizzo var en av hennes närmsta hackervänner som skyddade Doria Gray ifrån attacker på Matrix. Zacatz sprider informationen till gruppen och säger att han ska ta ner Stella till bilen.

Plötsligt då smäller en kula och glaset splittras…

View
S1E1 Into the Shadows
Kapitel 1 - Stella Rosenberg

Introduktion
4 November, klockan 12 så kontaktar Inari “Kit” Okami kontaktar alla Shadowrunners hon känner för att ge uppdrag till de fem första som dyker upp på plats. Wraith, Zacatz, Boomfist, Jaws och Crow dyker upp på plats. Efter kort presentation av Kit så får de kontakt med deras Mr. Johnson som uppger sig att heta Smith.

Uppdraget
2000 nuyen i förskott och 8000 efter per skalle att rädda Stella Rosenberg ifrån ett par kidnappare. Han vet inte vad som hänt, bara att kidnappningen skedde den 3 November och de har skickat ett kravbrev. Stella blev kidnappad i möte med Tina White angående PR-kampanj. Motiv till kidnappningen är osäker men berör antagligen Doria Gray då Stella är den enda kontakten med artisten förutom Dorias manager, Andreas von Kessen.

Smith gav dem hans nummer och sade att han skulle vara på rörande fot så kunde inte bli anträffbar förän klockan 19.00 – han bifogade ett foto på Stella Rosenberg och även ljudinspelning på kidnapparnas krav.

Fotarbetet
Gruppen börjar ringa in sina kontakter och söka information. De får reda på att Dorias senaste singel är Into the Shadows och hon uppträde med den på Dantes Inferno.

Stella Rosenberg och Andreas von Kessen är enda kontakten Doria Gray har. Andreas von Kessen jobbar i Tyskland och representerar många artister som framgångsrik manager.

Kidnappningen skedde utanför den italienska resturangen Trattoria da Vino, där personalen inte såg så mycket men gruppen lyckades få fotona ifrån deras säkerhetskamera där de såg Tina White och Stella Rosenberg lämna tillsammans.

Efter pratat med Tina White så fastställdes det att hon kanske inte hade någon anknytning till kidnappningen, trots att hon påstod att hon aldrig lämnade restaurangen tillsammans med Stella Rosenberg trots bevis.

Ljudinspelningen på kidnapparnas krav
De krävde 1 miljon nuyen i utbyte emot Stella Rosenberg för att hon inte skulle komma till skada. Dom skulle återkomma vid midnatt för klara besked hur överförningen gå till och om miljonen inte kunde visas upp vid midnatt så skulle Stella Rosenberg hamna i “problem”.

Mitt under ljudinspelningen hörs kyrkklockor däremot.

Kyrkklockor
Wraith drar ut ljudfilen och analyserar det emot Matrix och finner att klockan är unik bunden till Holy Innocent Catholic Church vid Redmond Barrens. Själva klockan är 120 år gammal och kyrkan upprättades för 40 år sedan. Den var nära att rivas då det skulle bygga en flygplats där men räddades pga namninsamling och ligger nu brevid flygplatsen.

Sista handling
4 november vid 17:00 så reser sig gruppen emot Redmond Barrens för att undersöka Holy Innocent Catholic Church, vilket avslutades spelmötet.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.