Into the Shadows

S1E2 Down the Rabbit hole - del 3

Ghost in the Machine

The Ghost
Dr. Kaine utbrister “Hjälp mig Linus!” och den stora tanken vaknar till liv. Boomfist vrider snabbt nacken utav Dr. Kaine, men både Boomfist och Zacatz knockas medvetslösa utav tankens kanonpipa. Gruppen försöker kommunicera med Linus men det verkar inte lyssna. Wraith inser att stridsvagnen är en helt ny modell och designen är ganska troligt att den är ifrån Ares.

Stridsvagnen sätter sedan igång fart och åker ut – rycker ut alla dess kablar som den är inkopplad i, men inte innan både Crow och Jaws hinner hoppa på stridsvagnen innan den åker iväg medan Wraith springer iväg för hämta sin bil.

Stridsvagnen kör iväg och verkar inte veta vart den ska, men svänger sedan emot de stora vägarna. Wraith plockar upp Boomfist och Zacatz samt alla hårddiskar hon kan hitta innan hon jagar rätt på stridsvagnen.

Stridsvagnen kör upp på motorvägen. Trots misslyckades försök att stoppa stridsvagnen så hoppar Crow och Jaws av stridsvagnen och blir upphämtade utav Wraith i hennes bil. De följer efter en stund men inser snart att både Ares, Lonestar och andra har skickat helikoptar för stoppa den vilda stridsvagnen.

Ett nyhetsteam rapporterar händelserna och det ser ut som stridsvagnen åker direkt emot Council Island men sändningarna avbryts väldigt snabbt, och helikopterna öppnar eld på stridsvagnen. Stridsvagnen flyger av motorvägen och gruppen backar undan för att skippa all heat som berör målet.

The Shell
De samlar hos Boomfist och lägger in honom och Zacatz ner samtidigt som de diskuterar vad som ska göras härnäst. Wraith börjar kolla igenom alla hårddiskar och kommer fram till följande.

En är Dr.Kaines privata hårddisk, 20 hårddiskar är nya hårddiskar för simulera Matrix värld och 20 andra är gamla ifrån 2000 talet för simulera internet (med tillhörande superviruset som tog ner internet). De hittar anteckningar att Linus kidnappades för fem dagar sedan och sedan sattes in i stridsvagnen i vad som verkar vara människa i en maskin. Dr. Kaine och Linus verkat arbetat tillsammans i 5 år, så de har känt varandra ett tag.

De följer via Matrix vad som händer med stridsvagnen och den verkar bege sig söderut. Wraith försöker nå Inari “Kit” Okami utan någon som helst resultat.

Crow är orolig att få tillbaks sin motorcykel och drar snabbt tillbaks till garaget, och finner att Ares har spärrat av området. Crow inser att motorcykeln är borta och inser att Ares har tagit in den och tillsammans hans kvarglömda gevär så kan de kanske spåra honom.

Death
Vid midnatt så finner Wraith att stridsvagnen har blivit stoppad och så gott som söndersprängd. Wraith känner det som huset i närheten utav Edward Thompsson, och området är spärrad utav Knight Errant och Aztechnology. Stridsvagnen är på Aztechnologys område, och de är inte särskilt glada att ha ett militärt vapen på sina marker.

Wraith lyckas få tag på Kit och bestämmer möte på Lesters Redemption, gruppen beger sig dit. Det är mitt i natten och det är full med aktivetet, och de blir insläppta utav Eric, en dvärg som jobbar på platsen.

Men på vägen in så blir både Crow och Wraith uppringda av Flora Jefferson som frågar ut dem angående händelserna med stridvagnen och tror dom har en koppling som de båda förnekar. Flora säger hon ringer nästa dag så de kan prata mer.

Väl inne i Lesters Redemption så blir Kit utskälld av hennes chef för att skjuta på showen. Bråket blir snabbt avbrytet då gruppen kommer in. Wraith berättar situationen och Kit nickar för sedan erbjuda dem betalningen, de har gjort vad de skulle och hittat Linus. De accepterar betalningen och Wraith inser när hon plockar upp ritningarna på fordonet att Linus kanske fortfarande lever. Wraith, Jaws och Crow får ett VIP-bås där de sedan diskuterar och kollar mer i datan.

De finner att Dr. Kaine och Linus tillsammans utforskade om Matrixspöken och att Dr. Kaine trots jobbat för Aztechnology tänkte sälja deras forskning till Ares – någonting som Linus var emot vilket gjorde att Dr. Kaine kidnappade honom och gjorde det slutgiltiga tester med Linus som försökperson. Dr. Kaine lyckades skapa ett Matrixspöke med Linus där Linus medvetande kopplades upp till maskinen, och sedan har Dr. Kaine försök programmera om Linus medvetande under de senaste fem dagarna för skapa ultimata stridsmaskinen.

Gruppen inser att fallet är avklarat och avslutar kvällen.

Down the rabbit hole
Gruppen möter upp reportern Flora Jefferson, som berättar att hon är på deras sida och är intresserad av alla berättelser som de kan berätta för att avslöja korruption. Flora berättar hon har Crows motorcykel och Crow andas ut. Hon säger att hon förstår att de inte delar med sig allt och accepterar detta, men önskar framtida samarbete. Hon avslöjar hon listade ut deras anknytning till detta tack vore fordonskameror till brottsplatsen.

Wraith kopierar datan och ger sedan Dr.Kaines hårddisk till M_H (MadHatter) genom ett StufferShack dropbox.

Wraith säljer sedan sin kopia av datan till sin blackmarket dealer Marcella Azzini, vilket är mer eller mindre data för att kunna tillverka matrixspöken på egen hand. Marcella köper det snabbt utan att tveka, verkar nästan för intresserad, och förstör sedan snabbt som tusan. Hon frågar om någon mer har datan, vilket Wraith säger att en decker vid namn Mad Hatter besitter – hon svarar med att ifall det Wraith stämmer så skulle man kunna skapa ett nytt virus som skulle kunna döda matrixet och tvinga alla bli Matrixspöken. Marcella säger hon måste iväg och ringa ett par samtal..

Samtidigt kommer Damien Knight, en av de största ägarna av Knight Errant och berättar att gårdagens händelser med stridsvagnen var resultatet utav terrorister och Knight Errant kommer göra undersökning samt öka samarbete med de andra säkerhetsbolagen för att göra staden mycket mer säkrare emot dessa individer…

Comments

TommieLofgren

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.