Into the Shadows

S1E2 Down the Rabbit hole

Det mystiska försvinnandet

Uppdraget
Inari “Kit” Okami kallar Shadowrungruppen åter igen till uppdrag Januari 2051 för att få hjälp med ett personligt uppdrag.

Hon berättar att Edward Thompson, en god vän till henne, har fått sin bror Linus försvunnen och önskar att de ska hitta Linus. Efter förhandling så kommer de överens om följande deal.

300 nuyen per dags arbete.
2000 nuyen om de kan berätta vart Linus bevinner sig
5000 nuyen om de för Linus tillbaks hem till Edward.
5000 nuyen om de löser detta inom 5 dagar.

Research
Edward Thompson är en enkel familjefar i stereotypisk medelklass. Har en fru vid namn Lisa och två barn. Edward besökte nattklubben Lesters Redemption där Kit jobbade gårdagen, vilket var så Kit fick reda på problemet.

Linus Thompson däremot jobbar som mjukvaroprogrammerare som Senior programmerare för företaget SaTech. I SaTech så har han stort förtroende och leder utvecklingen utav ny mjukvara utav industeriella maskiner och program. Linus är aktiv inom diverse olika programmeringskommunites där han utvecklar små och roliga programvaror i “demo” form. Exempelvis dansande robotdamsugare, blinkande kylskåp och så vidare. Linus verkar dagarna innan försvinnandet blivit kontaktad utav en person som utger sig vara “MH”.

SaTech är ett AA-företag som har affärsverksamheter med några av Ares dotterbolag men även gjort jobb för andra megakoorperationerna.

Försvinnandet har rapporterats till Lonestar och en liten sidnotis i olika medier har gjorts.

Hemma hos familjen Thompson
Shadowrunners beger sig till Edward Thompson där de tar kontakt med honom. Edward är förvånad över höra att de är ifrån Kit och knappt vet vem det är förän de beskriver nattklubben. Edward berättar att han var bara där och drack lite för stilla sin oro över sin brors försvinnande och minns Kit bara genom ansikte men inte namn, de utbytte ögonkontakt men han säger att han aldrig pratat med henne.

Edward berättar att de upptäckte hans brors försvinnande för två dagar sedan då han inte dök upp till jobbet. SaTech ringde då honom och undrade vart han befann sig, vilket gjorde Edward orolig och ringde Lonestar som just nu håller på med en utredning.

Zacatz använder sin magi för mindproba Edward och övertyga honom att han pratar med Linus ande, genom sin bluff lyckas han lura Edward på 1000 nuyen för fungera som medium. Även läser av hans tankar och känslor för få mer information.

Edward och Linus är nära och de hörs mellan 2-4 gånger per månad, senast de sågs var vid julen och då verkade Linus mer stressad än vanligt. Tydligen var det två stora projekt i görningen vilket tog upp Linus tid, vilket var det Edward mindes då han försökt få Linus börja dejta igen efter fyra års singelliv.

Edward visste inte annars så mycket om Linus professionella liv, lite för att han kände sig så dåligt insatt i hans verksamhet och kunde inte svara på vad det var för projekt han jobbade med.

Åka till Linus lägenhet
Shadowrunnergruppen åker till Linus lägenhet där de genom Zacatz magi maskerar sig som kommisarier för utreda hans lägenhet. Boomfist försöker sparka in dörren som lockar uppmärksamhet vilket gör att gruppen måste agera snabbt i lägenheten.

Det visar sig att LoneStars har tagit all elektronisk utrustning som kan vara bevismaterial såsom dator, paddor och annat. De hittar dock lite fickpengar och andra värdefulla saker men de mest konkreta datan verkar vara hos Lonestars.

Gruppen smiter ifrån och börjar diskutera nästa steg.

Mysteriska MH
De funderar hur de ska komma åt bevismaterialet ifrån LoneStars och funderar på olika vinklar hur de ska göra men kommer inte på något direkt idé. Då de inte heller vet exakt vilka bevismaterial som tagits funderar de på köpa ut en bevislista över fallet ifrån korrupt LoneStar snut.

De funderar på en annan vinkel som inte är lika farlig. MH har stalkat Linus, vilket Wraith börjar göra en sökning. MH visar sig vara en pro-matrix värld och tagit kontakt med många olika utvecklare, och med Linus för senast 7 dagar sedan för diskutera möjligheter. Wraith efter tolv timmar spårar MHs adress tack vore IP-adressen.

Kanske MH har svar.

Comments

TommieLofgren

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.