Into the Shadows

S1E1 part 4 Into the Shadows

Avrundningen

Frågor och svar
BTL-videon var sista pusselbiten för gruppen och de började försöka pussla ihop allt. Inari “Kit” Okami anställer en ny rigger, Red One, för hjälpa gruppen ifall mer problem dyker upp.

Med hjälp av hackning, greppa tag om tyska Shadowlands och även egna Shadowlands börjar de få svar på allt ihop.

Fizzo fick tag på BTL-videon över ett Shadowrun-team som blir lurad av en fälla utav Twoface. Twoface visar sig vara Andreas von Kessen, och genom sitt alias har han affärsverksamhet med Yakuzan, rättare sagt “The Dragon”. Det som händer i BTL-videon verkar överensstämma med texten ifrån Into the Shadows, vilket kunde ha lockat till att Von Kessen plötsligt tvingades till handling.

Dessutom verkar Andreas von Kessen anlitat både kidnappningen utav Stella Rosenberg och Shadowrun teamet som attackerade gruppen. Genom att fejka kidnappningen av Stella så hoppades Andreas von Kessen att Stella skulle leda dem till Doria Gray för sedan tysta ner henne. Men så fort Von Kessen fick höra att Stella var Doria, så satte han igång attacken på gruppen.

Hur Fizzo kom över datan och varför han valde att skriva med det i texten för att sätta Doria Gray i problem var fortfarande ett frågetecken. Även hur de skulle få tag på Von Kessen.

De lyckas ringa upp Von Kessen och hotar honom, vilket får honom att bita ihop. Gruppen får höra att han är på en flygplats vilket dom snabbt inser att han är påväg till Seattle, och får reda på genom kontakter att det är troligen för att personligen prata en lösning med The Dragon.

Fizzos lägenhet
Gruppen åker snabb vända till Fizzos lägenhet och hittar hackaren död vid sin dator. Hans jack är sönderbränd, vilket är antagligen Black IC som orsakat detta. De hittar mer bevis över hans facinationer av superhjältar och även sin facination över Doria Gray. Några kladdade papper om att hans plan var rädda Doria Gray ifrån TwoFace, likt som en superhjälte, berättar något löst motiv varför han satte henne i problem.

De upptäcker också att Fizzo hittade BTL-videon genom Doria Grays liveuppträdander dolt i Matrixkoden. Helt enkelt så smugglade Andreas von Kessen all sin BTL-data genom livesändningarna till sina kontakter och hans managerarbete var en front för hans illegala verksamhet.

Mötet med The Dragon
Tack vare Wraith kontakt med Yakuzan lyckas de stämma möte med The Dragon. Han tar emot dem i sin villa och mötet är kortfattat. The Dragon håller med om att Von Kessen håller på tappa kontroll över sin verksamhet. I utbyte emot tystnad och att de aktivt inte motarbetar Yakuzas planer så släpper The Dragon beskyddet ifrån Von Kessen och förlåter Shadowrunners agerande emot Yakuzan.

Avrättningen
Wraith tillsammans med Jaws springer till flygplatsen och Von Kessen hinner inte sätta sig i en taxi innan en sniperkula ifrån Wraith dödar honom.

Epilogen
Doria Gray är nu i säkerhet och kan fortsätta sin karriär och knyter ny managerkontrakt med Black and White Entertainment med hjälp utav Tina White.

Doria Grays karriär får makant en legendarisk status, att komma tillbaks ifrån de döda och dessutom konspirationsteorier om Von Kessens död gör att många riktar ögonen emot matrixartisten.

Comments

TommieLofgren

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.