Into the Shadows

S1E1 part 2 Into the Shadows

Kapitel 2 - Stella Rosenbergs räddning

Dvärgen Boomfist fick plötsligt meddelande på sin comlink och behövde göra andra ärenden.

Recon
Medan bilen åkte emot kyrkan och flygplatsen åkte Zacatz in i andeplanet och kollade området. Han fann kidnapparna på flygplatsen i en lagerutrymme och åtta stycken bevakade Stella Rosenberg som var fastbunden i rummets mitt. Ingen magiker och majoriten hade cybonetiska delar och var väl beväpnande.

Gruppen åkte till platsen och Wraith hackade de två kamerorna som fanns i byggnaden innan de ställde sig i position. Wraith ställde sig emot lagerhusets huvudentre, Crow och Jaws ställde sig på baksidan medan Zacatz flög upp på taket. På Wraith kommando så satte de igång och öppnade eld.

Striden
Wraith gav eld in emot lagerlokalen och fick snabbt ner två stycken. Crow bröt upp bakdörren och med sprutande eld stormade in i närstrid innan han slet snabbt stycken utav två andra. Jaws hoppade mellan skydden innan hon hamnade i närstrid med tre stycken och undvek kulor för snabbt blocka ner en. Zacatz ifrån taket gjorde Stella Rosenberg osynlig och förvrängde en kidnappares sinne så den började öppna eld på sina egna.

Så fort Crow blev klar med sina två gick han tillsammans med Jaws för att slåss i närstrid med de resterande. Zacatz använde sin magi åter igen att kasta en låda i en person huvud och lyfte upp Stella Rosenberg till taket så hon inte skulle komma till skada. Eldgivningen som flög över rummet lyckades träffa Jaws i bröstet och hon tog ordentligt i skada.

En av kidnapparna försökte fly medan de sista snabbt nergjordes, vilket Wraith avslutade snabbt med sina monowhips.

Striden blev snabbt över efter knappt 12 sekunder. Dom verkade vara street thugs med tanke på deras utstyrsel och var dåligt förberedda emot ett Shadowrun team.

Efter striden
Stella Rosenberg var otroligt skakad och berättade att de frågade efter Doria Gray och berättade att hon uppfattade vad dom hette i lokalen men visste inte så mycket mer. Hon ville veta vem som hade anlitat gruppen och sen accepterade hon deras befriare.

Gruppen samlade ihop lite grejer som de kunde hitta ifrån det nergjorda gänget, comlinks, lite vapen och så inget mer innan de bestämde sig att röra därifrån och lämna Stella Rosenberg vid hennes hem som det var sagt.

Komplikationer
19:00 så får de kontakt med Schmit som berättar att det skett kommit ett problem. Den person som misstänk vara bakom kidnappningen, en utav Doria Grays stalkers, är otroligt aktiv och han är orolig. Han vill att Stella och Doria samlas hemma hos Stella så han kan utföra en extraction och ber gruppen försvara henne tills de båda är samlade för 5000 nuyen extra per skalle. Gruppen accepterar även om Zacatz är otroligt misstänktstam att återvända till Stella Rosenbergs hem.

Stella Rosenbergs hem
De tänker förvara Stella osynlig i garaget men hon behöver nå sin komlink för kontakta Doria säger hon. De går upp i lägenheten medan Wraith sätter sig på taket för att bevaka området omkring och skydda dem. Crow och Jaws sätter sig i köket och tar frikostligt i sig lite av Stellas mat, samtidigt som Stella och Zacatz går in i sovrummet till hennes comlink.

Ett meddelande flashar till och hon läser det tyst för sig själv för sedan bli helt stel. Zacatz anar oråd och intygar att dom vill henne inget illa och Stella litar på alven.

Hon visar ett email ifrån Fizzo som antyder att hennes vän är död. Hon berättar att hon är Doria Gray och Stella Rosenberg är bara en täckmantel. Fizzo var en av hennes närmsta hackervänner som skyddade Doria Gray ifrån attacker på Matrix. Zacatz sprider informationen till gruppen och säger att han ska ta ner Stella till bilen.

Plötsligt då smäller en kula och glaset splittras…

Comments

TommieLofgren

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.